Počasí dnes14 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Aktuálně ze staveniště Horácké arény: Tribuny letí nahoru, na místě je mobilní jeřáb o hmotnosti 200 tun

Stavba Horácké multifunkční arény pokračuje podle plánu. Ve čtvrtek 6. června přijel na čerstvě zmonolitněný strop u Tolstého ulice mobilní jeřáb o hmotnosti dvě stě tun, bude montovat prefa prvky.

Pozici jeřábu lze sledovat přes webkamery„Rychlá únosnost stropu byla dosažena pomocí speciálního betonu, který po sedmi dnech dosáhl při měření už pevnosti 80 procent. Pro jistotu je strop, na kterém jeřáb stojí, masivně podstojkován v rastru 80 x 80 centimetrů,“ uvedl manažer výstavby arény David Beke.

Dalších pět věžových jeřábů, kteří ční nad městem, jsou naplno využité pro ostatní části stavby. Už minulý týden se začalo stavět druhé patro tribun, které musí být v létě hotové. Pak  začne náročná montáž střechy.

Stavba Horácké multifunkční arény pokračuje rychlým tempem, do listopadu má být pod střechou

Ocelová konstrukce střechy Horácké multifunkční arény už je ve výrobě, její montáž má začít letos v srpnu, aby do listopadu byla hala zastřešená. Pak bude nadále reálný termín dokončený v září 2025.

Velký pokrok zároveň udělala stavba nárožního objektu u křižovatky Jiráskovy a Tolstého ulice. „Zajímavostí jsou zde šikmé sloupy, které tvoří zavětrování objektu, protože v dalších patrech bude objekt o zhruba šest metrů vykonzolovaný směrem do křižovatky,“ dodal Beke.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horácká aréna/facebook | Zdroj facebok Horácká aréna

Štítky Horácká aréna, staveniště, jeřáb, tribuny, David Beke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuálně ze staveniště Horácké arény: Tribuny letí nahoru, na místě je mobilní jeřáb o hmotnosti 200 tun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.